Nieuws & publicaties

Leerlingen basisschool helpen op ecoduct Zanderij Crailoo

04 november 2014

Leerlingen basisschool helpen op ecoduct Zanderij Crailoo

Op vrijdag 24 oktober organiseerden trainees van ProRail een Vrijwilligersdag op ecoduct Zanderij Crailoo. Zanderij Crailoo ligt in het Goois Natuurreservaat en is met 800 meter lengte en 50 meter breedte het grootste ecoduct ter wereld.

Samen met twee klassen van basisschool De Dubbeldekker uit Hilversum, hebben de trainees onderhoudswerkzaamheden verricht.

Handen uit de mouwen


In twee rondes van werkzaamheden staken de trainees en de basisschoolleerlingen hun handen uit de mouwen om de heide open te houden en om het bos uit te dunnen, om zo het natuurgebied leefbaar te houden voor alle diersoorten die daar leven.

Op deze manier dragen de ProRail-trainees bij aan het creëren van bewustzijn over het ‘probleem’ en de ‘oplossing’. Het probleem van de spanning tussen spoorwegen en de natuur, en het daaruit voortkomende gevaar van het versnipperen van natuurgebieden. De oplossing in de vorm van ecoducten die een belangrijke functie vervullen in het tegengaan van versnippering, met daarbij het belang van het onderhouden hiervan.

De trainees en leerlingen hadden een leuke en leerzame dag. Boswachter Jaap was ook blij met deze helpende handen.