Nieuws & publicaties

Suske en Wiske-strip brengt tieners dichter bij de natuur

23 maart 2015

Suske en Wiske-strip brengt tieners dichter bij de natuur

Om jongeren meer aandacht voor de natuur te vragen, is de Vlaamse overheid een campagne gestart met twee wel heel bekende hoofdrolspelers..

Suske en Wiske en De Beestige Brug vertelt hoe dieren in het dichtbebouwde Vlaanderen moeten leven, en hoe de overheid door middel van onder andere ecoducten dieren de mogelijkheid geeft om veilig drukke ­wegen over te steken. Er worden 50.000 exemplaren gedrukt, waarvan 4.000 gewoon te koop zullen zijn, onder andere voor geïnteresseerde stripverzamelaars. Er is ook een gelijknamige website aan het ­album verbonden.

Verbinden


In deze educatieve strip ondervinden Suske en Wiske aan den lijve hoe het is om een dier te zijn in Vlaanderen. Door de vele wegen zitten dieren vaak gevangen op een groen eilandje, en kunnen ze zich niet meer makkelijk en veilig verplaatsen tussen de leefgebieden. Verschillende overheden en organisaties spannen zich daarom in om die groene snippers met elkaar te verbinden. De educatieve pagina’s achteraan het stripverhaal tonen op een speelse manier wat een ecoduct is, waarom padden tunnels nodig hebben, hoe een eekhoornbrug werkt en waarom vissen soms de trap nemen.

Meer weten?

De Beestige Brug is een uitgave van de Vlaamse overheid (Departement Leefmilieu, Natuur en Energie; Agentschap Wegen en Verkeer en Agentschap voor Natuur en Bos) en de provincie Antwerpen, in samenwerking met het Regionaal Landschap De Voorkempen. Voor de verkooppunten en meer informatie over deze campagne kijkt u op www.beestigebrug.be. Daar is de strip ook online te lezen.