Nieuws & publicaties

Is de otter veilig in Nederland?

08 juni 2015

Is de otter veilig in Nederland?

De Zoogdiervereniging organiseert op 26 juni een Ottersymposium met als thema 'Is de otter veilig in Nederland?'.

Nog even en dan heeft de otter weer alle provincies in Nederland bereikt. Een kroon op het werk voor alle inspanningen voor het verbeteren van de waterkwaliteit en de herintroductieprogramma’s.

Kom en ontdek de nieuwste informatie over de otter in Nederland. Denk mee over de aanpak voor de toekomst. Want tijdens het Ottersymposium is er ruime gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen rondom de otters in Nederland. Tijdens een interactief programma van lezingen en discussies willen we in beeld krijgen welke stappen er nog genomen moeten worden om de otter een vaste plek in de Nederlandse natuur te laten innemen.

Over de onderwerpen die tijdens de dag aan bod komen wordt bovendien een webportaal gemaakt, die op de bijeenkomst wordt gepresenteerd. De uitkomsten van het symposium worden na afloop hier online verwerkt, zodat deze kennis toegankelijk blijft.

Download hier het programma. Adam Hofland, landelijke coördinator van het MJPO, zal een van de sprekers op het symposium zijn. Hij zal iets vertellen over de mitigatie van verkeerslachtoffers aan de hand van de Leidraad Faunavoorzieningen.

Het symposium is bedoeld voor (terrein)beheerders, beleidsmedewerkers, onderzoekers en vrijwilligers van het NEM ottermeetnet. Tijdens het symposium zijn we te gast bij Waterschap Zuiderzeeland in Lelystad.

Voor meer informatie, kijk op de speciale site van de Zoogdiervereniging voor meer informatie.
Aanmelden kan via deze link.