Nieuws & publicaties

Natuurbrug Hoorneboeg officieel geopend

30 mei 2016

Natuurbrug Hoorneboeg officieel geopend

Zaterdag 21 mei is natuurbrug Hoorneboeg officieel geopend. Met deze nieuwe natuurbrug is de natuurverbinding compleet en zijn de Utrechtse Heuvelrug en 't Gooi ten zuiden van Hilversum weer met elkaar verbonden. Hierdoor kunnen dieren als de ree, das, boommarter en zandhagedis zich zonder gevaar over een breder gebied verplaatsen en moeten hun overlevingskansen toenemen. De nieuwe natuurbrug heeft ook een wandel-, fiets- en ruiterpad. Voor mens en dier ontstaat hierdoor een aantrekkelijk aaneengesloten gebied.

De aanleg van de natuurverbinding Zwaluwenberg, onderdeel van het MJPO, kwam tot stand door samenwerking tussen provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat, ProRail, Goois Natuurreservaat en de gemeente Hilversum. Gedeputeerde Tjeerd Talsma van de provincie Noord-Holland onthulde zaterdag tevens de nieuwe naam van de brug: Natuurbrug Hoorneboeg. En samen met vertegenwoordigers van de andere betrokken partijen, zoals wethouder Floris Voorink namens de gemeente Hilversum, verrichtte de officiële opening door de puzzel met daarop het gebied te leggen. 'De puzzel is gelegd, het resultaat is fantastisch', was zijn slotzin.

Onder de noemer 'natuurlijke opening' werden vervolgens belangstellenden meegenomen voor een wandeling door het gebied. Experts hielden ter plekke presentaties over dassenonderzoek, gebruik van infraroodcamera's bij monitoring, over het leven van reptielen en ze gaven een doorkijk hoe de natuur ook in de toekomst nieuwe kansen krijgt.
Bekijk het fotoalbum.

Lees ook:
Natuurbrug Hoorneboeg: 'Puzzel gelegd, resultaat fantastisch'
Natuurbrug Utrechtseweg (N417) verbindt natuur in het Gooi