Nieuws & publicaties

IENE 2016

10 oktober 2016

IENE 2016

Het Infra Eco Network Europe is een kennisnetwerk van mensen die aan ecologie in relatie tot lijnvormige infrastructuur werken. Het netwerk organiseert iedere twee jaar het IENE-congres. Dit jaar waren meer dan 450 deelnemers in Lyon aanwezig. Adam Hofland was namens het MJPO aanwezig en heeft al goed opgelet: in 2018 (mede)organiseert het MJPO namelijk zelf dit congres in Nederland!

Waren er in 2014 nog circa 250 deelnemers, was het aantal deelnemers in Lyon al meer dan 450 uit circa 40 landen. Alle continenten waren vertegenwoordigd, met voor het eerst ook een flinke groep mensen uit Zuid-Afrika en westelijk Afrika. Ieder congres heeft een thema en dat was deze keer “Integrating Transport Infrastructure with Living Landscapes”.

Het congres bestond uit een veldexcursie, plenaire sessies en parallelsessies. Onderwerpen die besproken zijn hebben betrekking op nieuwe ontwikkelingen op het raakvlak van infrastructuur en ecologie, zoals bermbeheer, faunavoorzieningen, monitoring, natuurontwikkeling en wildaanrijdingen. Mocht je meer willen weten over deze state-of-the-art, dan kun je contact opnemen met Adam Hofland. De abstracts en presentaties zullen later op de IENE-website (www.iene.info) verschijnen.