Nieuws & publicaties

IENE komt naar Nederland

11 oktober 2017

IENE komt naar Nederland

Op initiatief van het MJPO komt in september 2018 het IENE-congres naar Nederland. Het Infra Eco Network Europe (IENE) is een internationaal kennisnetwerk van professionals die werken aan ecologie in relatie tot transportinfrastructuur. Het netwerk organiseert iedere twee jaar een congres, in 2018 vindt deze bijeenkomst plaats in Eindhoven. De conferentie wordt daarmee een belangrijk slotstuk in de afronding van het MJPO. Inmiddels is de website online en zijn de eerste uitnodigingen verstuurd.

Crossing borders

Van 11 tot en met 14 september vindt het congres plaats in Eindhoven (Evoluon). Het thema is dit jaar ‘Crossing borders for a greener and sustainable transport infrastructure’. Hiermee benadrukt de organisatie dat de natuur niet ophoudt bij de landsgrenzen of projecten en dat samenwerking tussen overheden, wetenschappers en aannemers cruciaal is en blijft bij het werken op het gebied van infranatuur. In de trailer wordt ingegaan op de manier waarop Vlaanderen en Nederland nauw samenwerken. Meer informatie vind je ook in de flyer.

Tijdens het congres vinden er diverse plenaire sessies, parallelsessies en excursies plaats. Gedurende de vier dagen worden onderwerpen besproken die betrekking hebben op nieuwe ontwikkelingen op het raakvlak van infrastructuur en ecologie, zoals faunavoorzieningen, onderzoek, bermbeheer en onderhoud en verkeersveiligheid.

IENE 2018 wordt georganiseerd door het MJPO, provincie Noord-Holland, provincie Noord-Brabant en de Vlaamse overheid.

Meer weten?

Mocht je meer willen weten over de conferentie, neem dan vooral eens een kijkje op de speciale website. Ook via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte. Aanmelden voor de speciale nieuwsbrieven en andere updates rond de conferenties kan via conference2018@iene.info.

Meer informatie over IENE is te lezen op www.iene.info