Nieuws & publicaties

Geslaagde IENE2018 Internationale conferentie

24 september 2018

Geslaagde IENE2018 Internationale conferentie

Van dinsdag tot en met vrijdag luisterden de bijna 350 bezoekers naar vier keynote speakers, ze gaven of hoorden 150 presentaties, zagen tachtig posters, woonden dertien workshops bij en namen deel aan elf excursies in Nederland en Vlaanderen. De deelnemers kwamen uit 38 landen, ook buiten Europa. Zo waren er deelnemers uit Thailand, Costa Rica, Brazilie, de Verenigde Staten, Australie en Pakistan.

Op de informele receptie op de maandagmiddag vóór de conferentie kwamen al flink wat deelnemers naar het Evoluon. Om de sfeer te proeven, zich alvast te registreren of een poster op te hangen. Op dinsdag startte de conferentie écht.

Ontmoeten en kennis delen

De kenmerkende koepel van het Evoluon vormde een centrum van ontmoeting tijdens de conferentie. Hier boden tien partners van de conferentie , waaronder het MJPO, Rijkswaterstaat en ProRail, inzicht in hun werk en projecten. Ook gingen veel deelnemers hier met elkaar in gesprek – bijvoorbeeld tijdens de lunch of koffie. Ze deelden kennis en wisselden contactgegevens uit.

Elf excursies

De elf excursies werden mede mogelijk gemaakt door 25 partners en vonden plaats op uiteenlopende locaties. Van de Noord-Hollandse duinen tot de Veluwe en van de groene omgeving van Brussel tot Zuid-Limburg. Deelnemers konden ook op eigen gelegenheid de Nederlandse natuur leren kennen.

Positieve reacties

Nog niet alle evaluerende enquêtes zijn binnen, maar de eerste reacties van deelnemers zijn heel positief. Er zijn veel nieuwe contacten opgedaan, de locatie werd als zeer inspirerend ervaren en ook de speciale netwerkapp werd veelvuldig gebruikt. De doelen van de organisatie en het programmacomité – verbinden en inspireren – zijn ruimschoots behaald.