Spreekbeurt

Speciaal voor de opening van Natuurbrug Weerter- en Budelerbergen bedacht Edith de Jong (Koridon) in opdracht van ProRail een educatief programma. Het is ontwikkeld samen met leerkrachten en leerlingen van groep 5 en/ of combigroepen.

Het programma is geen los project, maar is bedoeld als een terugkerend, structureel onderdeel in groep 5 van de basisshool. Het uitgangspunt is authentiek leren: iets dat in de directe omgeving te zien is, de natuurbrug, koppelen aan thema’s als duurzaamheid en milieu om het zo in de dagelijksheid van leerlingen te betrekken.

Lesdoelen

Concreet: weten wat een natuurbrug is en waarom deze gebouwd wordt (cognitie), de eigen leefomgeving koppelen aan thema’s als duurzaamheid en milieu (authentiek leren visie), voelen wat versnippering doet (doe opdracht en beleving van de natuur ter plekke tijdens excursie), positieve houding ten opzichte van milieu/toekomst,  bewustzijn (persoonlijk ‘milieu verzamel mapje’), zelf bijdragen aan milieu en eventueel bezoek aan natuurbrug; gedrag. 

Het educatieve programma is kosteloos te downloaden.